pieczone kalarepki z kurczakiem

pieczone kalarepki z kurczakiem

Gorąco zachęcamy do przetestowania poniższego przepisu. Oryginalna potrawka z kalarepek i kurczaka to ciekawy pomysł na kolację. Do tego zdrowy i niskokaloryczny,.

Pieczone kalarepki, nadziewane farszem z kurczaka, brązowej soczewicy, marchewki i pora, doprawione curry i drobiowymi Ziarenkami Smaku.

Smacznego!

Sposób przygotowania:

Kalarepki obierz, zetnij wierzch, wydrąż (pozostaw brzegi o grubości 0,5 cm).

Gotuj 20 minut w Rosole drobiowym.

  1. Soczewicę zalej wrzącą wodą (3/4 szkl.), pozostaw 2-3 godziny, ugotuj, ostudź.
  2. Filety pokrój w kostkę, cebulę posiekaj.
  3. Na 2 łyżkach masła podsmaż mięso z cebulą, dodaj śmietanę i soczewicę.
  4. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, curry i pieprzem.
  5. Miąższ z kalarepek i wierzch, marchew i por pokrój w paski, duś na pozostałym maśle, podlej 100 ml wody i dopraw do smaku.
  6. Kalarepki napełnij farszem mięsnym, pozostałą część mięsa połącz z duszonymi warzywami.
  7. Na duszonych warzywach ułóż kalarepki i razem zapiekaj w piekarniku przez 5 minut w 200 st.C.
Przepis pochodzi ze strony: www.winiary.pl

Na razie bez komentarzy

Komentarz

Translate »
Scroll Up