placki ze szpinakiem - Aredo kuchnie na wymiar Gdańsk

placki ze szpinakiem

Sprawdź nasz dzisiejszy przepis na pyszne placki szpinakowe! Zdrowo i szybko. Idealne na kolację lub przekąskę. Kilka łatwo dostępnych składników i kwadrans pracy zamienić może się w ciekawą kolację. Zachęcamy do spróbowania.
Smacznego

Składniki:

szpinak mrożony - 450,0 gramów

Ząbek czosnku - 3,0 sztuki

Jajka - 2,0 sztuki

Otręby owsiane - 2,0 łyżki

Sól - 1,0 szczypta

Pieprz ziołowy - 1,0 szczypta

Sposób przygotowania:

1. Zamrożony szpinak wyłóż na patelnię. Wyciśnij czosnek, dodaj sól i pieprz. Duś aż szpinak rozmrozi się, a powstały w trakcie płyn wyparuje. Dopraw do smaku i odstaw do ostygnięcia. 2. Przełóż szpinak do miski. Jajko rozbij i dodaj do szpinaku. Dorzuć otręby. Wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę. 3. Rozgrzej patelnię i nakładaj na nią porcje ciasta, smaż placki z obu stron. 4. Placki smakują świetnie same, ale możesz je podawać z sosami, na przykład pomidorowym.

Przepis zaczerpnięty ze strony: http://www.glamki.pl/placki ze szpinakiem

Na razie bez komentarzy

Komentarz

Translate »
Scroll Up