Smażone lody w chrupiącym cieście

Smażone lody w chrupiącym cieście

Latem szczególnie chętnie jadamy lody. Zachęcamy do wypróbowania oryginalnego przepisu na smażone lody w chrupiącym cieście. Podawać je można w towarzystwie dowolnego musu , solu lub innych deserowych dodatków. Łatwy i szybki przepis zaspokoi podniebienie niejednego łakomczucha 🙂 Nam już na samą myśl cieknie ślinka. Do dzieła i zawczasu życzymy smacznego! 

 

Składniki:

Smażone lody w chrupiącym cieście

  • ( na 4 porcje )

  • 4 gałki lodów waniliowych
  • ( ja użyłam Algida waniliowa )
  • szklanka pokruszonych płatków kukurydzianych
  • ( Corn Flakes te czerwone )
  • szklanka wiórków kokosowych
  • jajka
  • 2 łyżeczki cukru pudru
Z lodów formujemy gałki , układamy na talerzu i wkładamy na godzinę do lodówki. Jajka ubijamy z cukrem pudrem. Pokruszone płatki kukurydziane mieszamy z wiórkami kokosowymi. Każdą kulkę mocno zamrożonych lodów obtaczamy w jajku z cukrem , a następnie w mieszance płatków z kokosem ( robimy to dokładnie a czynnośc możemy powtórzyc w zalezności od tego jak grubą chcemy miec " skórkę ")/ Odstawiamy do zamrażarki. W małym garnku bardzo mocno! rozgrzewamy olej. Każdą kulkę ( pojedynczo! ) smażymy ok. minutkę na złoty kolor. Podajemy odrazu!
 
Przepis zaczerpnięty z portalu gotujemy.pl

Na razie bez komentarzy

Komentarz

Translate »
Scroll Up